עיבוד חווית הלידה שלך

אם הייתה לך חווית לידה מעצימה, כזו שמעלה חיוך על פנייך בכל פעם שאת נזכרת בה – הפוסט הזה הוא כנראה לא בשבילך.
למרבה הצער, נשים רבות מרגישות שחווית הלידה שלהן הייתה מורכבת, גם שמחה אבל גם קשה. ויש לא מעט נשים שעבורן חווית הלידה שעברו היא טראומה של ממש.

המון נשים מרגישות אשמה – על החלטות, פעולות או רגשות שלהן במהלך הלידה.
מרגישות עצב – על מהלך לידה שהיה שונה מהאופן שבו תכננו ללדת.
מרגישות כעס – על עצמן, על הצוות הרפואי או על האנשים שליוו אותן בלידה (בן/בת זוג, דולה, אמא וכו’).
מרגישות אכזבה, חוסר אונים, תסכול…

התחושות קשורות למה שקרה בלידה עצמה, ובמקביל תמיד מתחברות לנושאים שמעסיקים את האישה גם בלי קשר ללידה – כמו למשל היכולת שלה לעמוד על שלה, להילחם על מה שנכון לה / הנטייה שלה להרגיש ‘קטנה’ ו’לא יודעת’ / התחושה שלה שהיא לבד בעולם, שאין לה על מי לסמוך, ועוד ועוד. כל אישה והנושאים שלה.

לא משנה לפני כמה זמן ילדת, אם את מרגישה שזכרונות הלידה שעברת ממשיכים להשפיע עלייך גם היום: מעלים כאב, משפיעים על המצב הרגשי שלך או על התפקוד שלך כאמא, גורמים לך להימנע מהריון נוסף – חשוב שתדעי שיש מה לעשות.

בטיפול פסיכולוגי קצר וממוקד, בשיטת טיפול מיוחדת הנקראת emdr, ניתן לעשות עיבוד של החוויה ולשנות את התחושה שלך. הזיכרונות הקשים לא יהפכו פתאום להיות שמחים, אבל – תוכלי לאחסן אותם ב’מגירת הזכרונות’ ולקבוע מתי את בוחרת להיזכר בהם, במקום להרגיש ‘מותקפת’ על ידם ללא שליטה. בנוסף, תוכלי למצוא גם נקודות של אור בתוך הסיפור שלך, ולהרגיש אחרת לגבי מה שעברת.

אחד הדברים הכי מרגשים עבורי הוא כשמטופלת שעזרתי לה לעבד את חוויית הלידה הקודמת שלה – מספרת לי שהיא בהיריון או שולחת תמונה של התינוק/ת החדש שנולד לה.

אם חווית אובדן היריון, לידה שקטה, לידה שהסתבכה רפואית, לידה שונה מאוד מהאופן בו תכננת ללדת, או כל חוויית לידה שהזכרונות שלה עדיין מציפים וכואבים מבחינתך – את מוזמנת לפנות אלי, ונפעל יחד לשנות את המצב.
כי אפשר להרגיש יותר טוב.

 

מוזמנת לפייסבוק