ניפוץ מיתוסים בנושא דיכאון לאחר לידה

אני רוצה להביע עמדה בנוגע למספר מיתוסים אודות דיכאון לאחר לידה:

* “אישה שיש לה דיכאון לאחר לידה – שוכבת כל היום במיטה ובוכה”. לא נכון. האישה יכולה לתפקד מעולה, לטפל בתינוק(ת) שלה בצורה נפלאה – אבל עדיין לחוש בפנים רמות גבוהות של מצוקה.

* “אישה שיש לה דיכאון לאחר לידה – מישהו בסביבתה כבר יידע על זה, ישים לב למצבה”. לא נכון. יכול להיות מצב שבו האישה תהיה בדיכאון, אבל אף אחד בסביבה שלה, אפילו בן/בת הזוג שלה – לא יבין את חומרת מצבה.

* “אישה שיש לה דיכאון לאחר לידה – יודעת שיש לה דיכאון לאחר לידה”. לא נכון. יש הרבה נשים שרק בדיעבד מבינות שהיה להן דיכאון לאחר לידה. בזמן אמת הן סובלות אבל לא מעלות על דעתן שאפשר להרגיש אחרת.

* “אישה שיש לה דיכאון לאחר לידה – מצטערת על זה שהיא הפכה להיות אמא”. לא נכון. אישה יכולה להיות מאוד עצובה, לחוות הרבה קושי וכאב, ועדיין לאהוב את התינוק(ת) שלה יותר מאשר את עצמה ולהרגיש שהאמהות היא הדבר הכי משמעותי שקרה לה.

* “אישה שיש לה דיכאון לאחר לידה – מתחילה לחוות דיכאון ישר אחרי הלידה”. לא נכון. יש נשים שבתחילת הדרך לא חוות דיכאון, הן מרגישות טוב כאמהות והאמהות שלהן זורמת ושמחה. אבל אז, לפעמים אפילו מספר חודשים אחרי הלידה – משהו קורה, ובעקבותיו האישה מתחילה לחוות מצוקה.

* “אישה שיש לה דיכאון לאחר לידה – כנראה שהיא אמא בפעם הראשונה”. לא נכון. יש נשים שדווקא בלידה הראשונה, השנייה ואפילו השלישית לא חוות דיכאון לאחר לידה, אבל פתאום בלידה מאוחרת יותר – משהו משתנה. נסיבות החיים, חוויית הלידה ועוד מגוון רחב של גורמים יכולים לגרום דווקא בפעם הזו לדיכאון לאחר לידה.

* “אישה שיש לה דיכאון לאחר לידה – עדיף שלא תניק כדי שלא תעביר את ההורמונים לתינוק שלה”. לא נכון. אם ההנקה עושה לה טוב – גם היא וגם התינוק שלה ירוויחו מההנקה.

* “אישה שיש לה דיכאון לאחר לידה – חשוב שתניק, כי זה יעזור לה להרגיש יותר טוב”. לא נכון. הנקה היא דבר מאוד אישי, יש נשים שהנקה עושה להן טוב ויש נשים שהנקה מחריפה את המצוקה שלהן. הדבר החשוב הוא שאישה תהיה קשובה לעצמה ותרגיש חופשייה לבחור את מה שנכון עבורה. כך גם לגבי חזרה לעבודה.

* “אישה שיש לה דיכאון לאחר לידה – חשוב שתפנה לקבל עזרה”. נכון. זה לא מיתוס, זו עובדה. כי אפשר וצריך לעזור לה לשפר את הרגשתה.

⁦⁩

מוזמנת לפייסבוק